serresvres

 

 

 

 

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2018

Παρασκευή 1 Ιουνίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Συναυλία ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Τετάρτη 20 Ιουνίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Συναυλία ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ-ΣΚΟΥΛΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ"

Δευτέρα 2 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Παιδική θεατρική παράσταση "Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ"

Τετάρτη 4 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ"

Τετάρτη 4 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Θέατρο Σκιών "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ"

Πέμπτη 5 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Παιδική θεατρική παράσταση "Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΟΥΜΦ"

Δευτέρα 9 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Παιδική θεατρική παράσταση "ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ"

Τρίτη 10 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Θεατρική παράσταση "ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ"

Παρασκευή 13 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"

Δευτέρα 16 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Θέατρο Σκιών "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ"

Πέμπτη 19 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΒΑΤΡΑΧΟΙ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Δευτέρα 23 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΑΧΑΡΝΗΣ"

Τρίτη 24 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Παιδική θεατρική παράσταση "XANA ZOO"

Τετάρτη 25 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ"

Τετάρτη 25 Ιουλίου, θερινό θεατράκι
Παιδική παράσταση ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Πέμπτη 26 Ιουλίου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" ΑΙΣΧΥΛΟΥ

Δευτέρα 20 Αυγούστου, θερινό θεατράκι
Παιδική παράσταση "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ"

Τρίτη 21 Αυγούστου, θερινό θεατράκι
ΜΑΓΟΣ show

Πέμπτη 23 Αυγούστου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Παιδική παράσταση "ΧΕΝΣΕΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ"

Δευτέρα 27 Αυγούστου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Θεατρική παράσταση "ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ"

Τετάρτη 29 Αυγούστου, αμφιθέατρο ΤΕΙ
Συναυλία Β. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

6-9 Σεπτεμβρίου, θερινό θεατράκι
Πανελλήνια χορευτική συνάντηση

10-16 Σεπτεμβρίου, θερινό θεατράκι
Φεστιβάλ ερασιτεχνικών σκηνών

Θεατρική παράσταση "Αγαμέμνων" του Αισχύλου Πέμπτη 26 ΙΟΥΛΙΟΥ, αμφιθέατρο ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ, 21:15 Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης - Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018

Σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις

Μετά την επιτυχία στην Επίδαυρο και τους 15.000 χιλιάδες θεατές, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις παρουσιάζεται στις Σέρρες, στο χώρο του Τ.Ε.Ι Σερρών, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9.15μμ. Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη. Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας. Σημείωμα του σκηνοθέτη: Αυτή η ιστορία του Αισχύλου εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας. Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με το φόβο μας. Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια. Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας. Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε "δικαιοσύνη", μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα. Όλοι είμαστε ένοχοι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν' απαλλαγεί απ' τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του "Αγαμέμνονα" είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας - η Ποίηση - γνωρίζει το δρόμο προς τη χαρά. Τσέζαρις Γκραουζίνις Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης Κίνηση: Έντι Λάμε Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη Σύμβουλος δραματουργίας: Παναγιώτης Σκούρας Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη Δανέζη Knutsen Promo photos: Τάσος Θώμογλου Φωτογραφίες παράστασης και αφίσας-Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας Παραγωγή: Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Τιμές εισιτηρίων 17 ευρώ - κανονικό 12 ευρώ - μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65) Προπώληση -Viva.gr, τηλ 11876 - ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «Αστέρια»)

20ο Φεστιβάλ Αμφίπολης 2018

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ – ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου του Δήμου Ν. Ζίχνης παρουσιάζει το έργο των Παπαθανασίου – Ρέππα, μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία ηθών, όπου οι ήρωές της έχουν χάσει το φιλότιμό τους, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Μια υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της σημαντικής αυτής ερμηνεύτριας. Θα ακουστούν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές από την ελληνική δισκογραφία καθώς και από τις προσωπικές της δουλειές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΑΧΑΡΝΗΣ
Η κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, ανεβαίνει το φετινό καλοκαίρι εκφράζοντας την διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων για ειρηνική ζωή.
Στο ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης Λάμαχος, ο Κώστας Κόκλας τον Μεγαρίτη, ο Τάκης Παπαματθαίου τον Θηβαίο. Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
Μία εξαιρετική παράσταση σε σκηνοθεσία & ερμηνεία του Χάρη Ρώμα βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα του Ιουλίου Βέρν.
Αξίζει να τονίσουμε πως ο Ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ (ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ) σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφτεί και την Ελλάδα, μία από τις πιο αρχαίες χώρες του κόσμου!

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης με «αποσκευές» που μετράνε πολλά αγαπημένα τραγούδια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
Μία εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει σε όλη της την δισκογραφία με στάση σε τραγούδια – διαμάντια, της ελληνικής μουσικής.
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Βαγγέλης Κορακάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Μανώλης Γαλιάτσος, Κώστας Λειβαδάς και πιο πρόσφατα, Θέμης Καραμουρατίδης, οι συνθέτες που την εμπιστεύθηκαν και ταξίδεψαν μαζί της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ – Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ
Μία θεατρική μεταφορά του κλασικού παραμυθιού του Δανού συγγραφέα Χ. Κ. Άντερσεν από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποδοχωρίου «Κόκκινη Κλωστή», σε κείμενο & σκηνοθεσία Συροπούλου Κυριακής.
Ένα έργο για την Εξουσία που θέτει ένα βασικό ερώτημα. Ο αδηφάγος βασιλιάς είναι γυμνός ή όχι;
Είσοδος ελεύθερη

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 7η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο ταξίδι παρατήρησης και καταγραφής του κόσμου, δήλωσε συμμετοχή! 

 • Τρίτη, 3 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Φωτογραφημένα» δεδομένα: Τα ρούχα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.
Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη. Για ηλικίες 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 4 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Καταγράφοντας την ιστορία της οικογένειάς μου». Με τις εκπαιδευτικούς: Αριάδνη Ευαγγελοπούλου και Ζαχαρούλα Τζίνη.
Μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα κειμήλιο μπορούν να αφηγηθούν μικρές ιστορίες της οικογένειάς σου. Μιλούν για ταξίδια και μετακινήσεις, για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα, για συναντήσεις που καθόρισαν μια ζωή. Οι μικρές ιστορίες κάθε παιδιού ενώνονται και αφηγούνται τη μεγάλη Ιστορία. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 5 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

Τα «θαμμένα» δεδομένα: Πειράματα με το χώμα. Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου.
Υπάρχουν περισσότερα πράγματα απ΄ ό,τι νομίζουμε στο έδαφος! Ας τα ανακαλύψουμε. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Παρασκευή, 6 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Ντετέκτιβς». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου.
Γινόμαστε ντεντέκτιβς, συλλέγουμε δεδομένα υποθέσεων, και οδηγούμαστε μεθοδικά στην επίλυσή τους.
Για ηλικίες  9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 9 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Η μόδα αλά Γαλλικά: La mode La mode à la Française». Με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Θα γνωρίσουμε, με ευχάριστο και απλό τρόπο, την ιστορία της μόδας και τις "επαναστάσεις" της. Φυσικά, όλα αυτά, με μουσική, παιχνίδι και δραστηριότητες. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 9 Ιουλίου, ώρα 19:00-20:15.

«Ζωγραφισμένα» δεδομένα: Έργα τέχνης με όλες τις αισθήσεις. Με την εικαστικό Βαΐα Μπαδέκα.
Μια περιπλάνηση στα υλικά των καλλιτεχνών που μπορείς να τα αγγίξεις, να τα μυρίσεις, να τα ακούσεις. Τα έργα τέχνης δεν φτιάχνονται μόνο για να τα βλέπουμε! Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 10 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Δεδομένα για μένα: Το παλάτι της μνήμης». Με την εκπαιδευτικό Φωτεινή Χατζηβασιλείου.
Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα! Για ηλικίες 9- 12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη,  11 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Περασμένα δεδομένα: Η Κωνσταντινούπολη το 17ο αι.». Με τον ιστορικό Δημήτρη Χαριστό.
Οι ιστορικές πηγές μας δίνουν τα δεδομένα των τροφίμων που χρειαζόταν η μεγαλούπολη του 17ου αιώνα για να συντηρηθεί και εμείς μέσα από αυτά την ανασυνθέτουμε με όλους τους λαούς της, τα περίλαμπρα κτήρια της και τους ναούς της. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη,  12 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Αστυνομικές ιστορίες». Με την εκπαιδευτικό Μαίρη Γάτσιου.
Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πώς τα στοιχεία επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης; Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 16 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Προστατευμένα δεδομένα: Τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα». Με την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Παλάζη.
Απλοί κανόνες για να μάθουμε να προφυλασσόμαστε και να μην δίνουμε εύκολα σε κανένα προσωπικά μας στοιχεία. Για ηλικίες 9-14 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Τρίτη, 17 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.1η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 18 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.2η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 19 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου. Μαθαίνουμε με διασκεδαστικό τρόπο, να δημιουργούμε τα δικά μας έργα, με τη γλώσσα προγραμματισμού scratchjr.3η συνάντηση. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 30 Ιουλίου , ώρα 11:00-12:30.

«Δομημένα δεδομένα: Τα κτίρια και το πράσινο». Με τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Βάκαλο.
Καταγράφουμε τα κτίρια, τα πάρκα, τα μαγαζιά, τα αγάλματα, τις πλατείες της πόλης μας και βγάζουμε κάποια συμπεράσματα. Τι χρειάζεται να αλλάξουμε ή να διατηρήσουμε το ίδιο; Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 7η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Αν θες κι εσύ να συμμετέχεις στο ταξίδι παρατήρησης και καταγραφής του κόσμου, δήλωσε συμμετοχή!

* Δευτέρα, 6 Αυγούστου, ώρα 19:00-20:15.

«Ζωγραφισμένα» δεδομένα: η ζωγραφική του Oliver Jeffers. Με την εικαστικό Βαΐα Μπαδέκα.

Ένας τρόπος να ζωγραφίζεις και ταυτόχρονα να δίνεις στοιχεία για το βάθος της θάλασσας, το ύψος του βουβού, το ύψος ενός δέντρου, τη θερμοκρασία της ημέρας. Για ηλικίες 8-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Τρίτη, 7 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Προστατευμένα» δεδομένα: τα δεδομένα που κρατάω μόνο για μένα. Με την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Παλάζη.

Απλοί κανόνες για να μάθουμε να προφυλασσόμαστε και να μην δίνουμε εύκολα σε κανένα προσωπικά μας στοιχεία. Για ηλικίες 9-14 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Τετάρτη, 8 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα» δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό. Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου.

Αξιοποιώντας το MOOC για παιδιά "Μάθε Μαζί Μας ScratchJr", οι συμμετέχοντες εισάγονται στον προγραμματισμό και δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά έργα, χρησιμοποιώντας σε τάμπλετ, την εφαρμογή scratchjr. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. *Όσοι έχουν τάμπλετ, να το φέρουν και στις 3 συναντήσεις.

* Πέμπτη, 9 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα» δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό. Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου.

Αξιοποιώντας το MOOC για παιδιά "Μάθε Μαζί Μας ScratchJr", οι συμμετέχοντες εισάγονται στον προγραμματισμό και δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά έργα, χρησιμοποιώντας σε τάμπλετ, την

εφαρμογή scratchjr. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. *Όσοι έχουν τάμπλετ, να το φέρουν και στις 3 συναντήσεις.

* Παρασκευή, 10 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Αγαπημένα» δεδομένα: Μαθαίνουμε προγραμματισμό. Με την εκπαιδευτικό Μαρία Αναγνωστίδου.

Αξιοποιώντας το MOOC για παιδιά "Μάθε Μαζί Μας ScratchJr", οι συμμετέχοντες εισάγονται στον προγραμματισμό και δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά έργα, χρησιμοποιώντας σε τάμπλετ, την εφαρμογή scratchjr. Για ηλικίες 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. *Όσοι έχουν τάμπλετ, να το φέρουν και στις 3 συναντήσεις.

* Δευτέρα, 20 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Παιχνίδια και σπορ». Με την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Τσιομάνη. Ποια είναι τα αγαπημένα μας παιχνίδια και σπορ; Αλλάζουν οι προτιμήσεις μας όσο μεγαλώνουμε; Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Πέμπτη, 23 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Περασμένα» δεδομένα: η καταγραφή δεδομένων στην ιστορία. Με τις εκπαιδευτικούς Γεωργία Βαρσάμη και Κατερίνα Γραβάνη. Πότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι να μετρούν τα κοπάδια τους, να καταγράφουν τη σοδειά τους; Ποια ανάγκη τους οδήγησε; Ποιοι ήταν οι τρόποι καταγραφής του παρελθόντος και πώς εξελίχθηκαν μέχρι τις μέρες μας; Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Παρασκευή, 24 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία: Ντετέκτιβς». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου.

Γινόμαστε ντεντέκτιβς, συλλέγουμε δεδομένα υποθέσεων, και οδηγούμαστε μεθοδικά στην επίλυσή τους.

Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Δευτέρα, 27 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Ιστορημένα» Δεδομένα: η ιστορία, οι ήρωες. Με τις εκπαιδευτικούς Γεωργία Τσιαούση και Ελένη Κεμαλάκη.

Ένας διαφορετικός τρόπος να διαβάσεις τα αγαπημένα σου βιβλία: καταγράφοντας τα δεδομένα τους. Πόσοι πρωταγωνιστές, τι ηλικία έχουν, σε ποια εποχή εξελίσσεται η πλοκή; Υπάρχουν ζώα που παίρνουν μέρος; Για ηλικίες 8- 12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Τρίτη, 28 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

Τα «Πειραγμένα» και τα «Κλεμμένα» δεδομένα. Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη.

Στις ημέρες μας όλοι παράγουμε δεδομένα. Υπάρχει η δυνατότητα, μέσα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας, αυτά τα δεδομένα να ελεγχθούν, να αλλοιωθούν και να γίνουν εργαλείο για την επίτευξη διάφορων στόχων, διάφορων ομάδων. Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι. Η Βιβλιοθήκη είναι το σωστό μέρος γι’ αυτό. Για ηλικίες 10- 14 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Τετάρτη, 29 Αυγούστου, ώρα 11:00-12:30.

«Αφιέρωμα στους ήρωες της λογοτεχνίας που παρατηρούν τα πάντα». Με τις εκπαιδευτικούς Γεωργία Βαρσάμη και Κατερίνα Γραβάνη.

Τα έντομα, τη θάλασσα, τους ανθρώπους, τα σπίτια. Είναι ήρωες στις ιστορίες, που δεν κάνουν ηρωικές πράξεις, αλλά παρατηρούν τον κόσμο για να τον καταλάβουν και να τον εξηγήσουν. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Πέμπτη, 30 Αυγούστου , ώρα 11:00-12:30.

«Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο». Με την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Τσιομάνη.

Πάνω στον χάρτη σημειώνουμε τόπους που συλλέγουν το μέλι με διάφορους τρόπους, τόπους που οι μέλισσες κινδυνεύουν, χώρες που κινητοποιούνται για να σώσουν τις μέλισσες από την εξαφάνιση. Για ηλικίες 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

* Παρασκευή, 31 Αυγούστου , ώρα 11:00-12:30.

«Ιστορημένα» δεδομένα: ποίηση με δεδομένα. Με την εκπαιδευτικό Φωτεινή Χατζηβασιλείου.

Γίνεται να φτιάξεις ένα ποίημα αξιοποιώντας μια λίστα δεδομένων που έχεις καταγράψει; Στη βιβλιοθήκη πειραματιζόμαστε με ποιήματα που μοιάζουν με λίστες. Για ηλικίες 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016-2017

Θεατρική παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα"

Συνέντευξη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Γιώργο Γαλίτη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΡΟΝΙΟ

Από Πέμπτη 4/5/17 έως Τετάρτη 10/5/17 προβάλλεται η ταινία:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 2 

 

 

SerresVres2009-16 E-mail: serresvres@hotmail.gr