serresvres

 

 

 

 

Θεατρική παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ», 21:15
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» στις Σέρρες, στις 21.15
Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.
“Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Διαβάζοντας την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, βυθίζεσαι σε ένα φιλοσοφικό κείμενο που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή.  Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν.

Βασικός στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την αγωνία αυτή, μέσω της θεατρικής πράξης, δημιουργώντας έναν "διάλογο" με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Έξι (6) πρόσωπα (ηθοποιοί) έρχονται στη σκηνή για να καταθέσουν τις σκέψεις και τον εσωτερικό κόσμο του "Ενός". Και οι έξι ανήκουν σε ένα σώμα. Στη φωνή μέσα μας.

Έτσι λοιπόν, μέσω αυτού του "διαλόγου" που αναπτύσσεται μεταξύ τους, αλλά και της λιτής θεατρικής μορφής –αφαιρετικό σκηνικό, μουσικοί ήχοι που υπογραμμίζουν και εκτελούνται από τους ίδιους του ηθοποιούς επί σκηνής– δημιουργήσαμε ένα "τελετουργικό δρώμενο" έχοντας σε προτεραιότητα την προβολή του κειμένου και όχι της εικόνας.

Στο χρονικό διάστημα αυτής της θεατρικής πράξης (1 ώρα), χρέος μας ήταν και είναι, να μην χαθεί τίποτα από τη σκέψη-αγωνία του Καζαντζάκη, έτσι ώστε απευθυνόμενοι στους θεατές να τους προτρέψουμε σε μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής,  αλλά και της  ζωής μας,  στη "λιγόστιγμη" πορεία μας.
Αντρέας Κουτσουρέλης

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Γιάννης Γκρέζιος

«ΑΣΚΗΤΙΚΗ», ΣΕΡΡΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 €
Προπώληση: 10 €
Φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων και άνω των 65: 10 €

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Γ.Α.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ», 23210.54755
Viva.gr

"Σχολική Εκδρομή" - Νίκος Πορτοκάλογλου & «Ευγενείς Αλήτες»

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», 21:00

Συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Η "Σχολική Εκδρομή" είναι το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.
Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Θα είναι δηλαδή μια "εκδρομή" αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία (που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους. Θεωρεί πως το έργο που παράγουν τα σχολεία αυτά είναι ένα μεγάλο δώρο στη μουσική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Γι’ αυτό και - εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.
Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα. Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες. Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή της χορωδίας του μουσικού σχολείου Σερρών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Μαρκατόπουλου.

Προπώληση από το www.viva.gr κι από τα ταμεία του θεάτρου.

Ακολουθήστε τη Σχολική Εκδρομή στο Facebook:
https://www.facebook.com/sxolikiekdromi/

Τιμές εισιτηρίων:
10€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων)
12€ (κανονικό – προπώληση)
15€ (κανονικό – ταμείο)

Παραγωγή 360ο Entertainment
www.360entertainment.gr

Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»
Περιστέρη Κωστόπουλου 4
Τηλέφωνο: 2321054585
Ώρα έναρξης: 21:00

Οι Ευγενείς Αλήτες είναι:
Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά, μπάσο
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά, τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

Μουσική Βραδιά με Αφήγηση Παραμυθιού "Τα Μαγικά Παραμύθια του Έρωτα"
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου "Αστέρια", 21.30

Μουσική Βραδιά με Αφήγηση Παραμυθιού για μεγάλους

Αφήγηση: Βασιλική Δαλίσκα, Αστερόπη Χαριτίδου
Μουσική: Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Μάριος Τσομπανίδης

Γενική είσοδος: 5,00€

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2018 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Για το μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

 • Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Οι μικροί ντετέκτιβ: αποστολή Βιβλιοθήκη». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Μαθαίνουμε να μυστικά των βιβλιοθηκών και ανακαλύπτουμε τη χαρά της συντροφιάς των βιβλίων μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι.  Για Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00-13:00.

 «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 - 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε σχολείο». Με τη νομικό  Βασιλική Κ. Παπαδοπούλου. Βιωματικές δραστηριότητες  για μαθητές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε θεματικές ενότητες όπως: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αξίες, Ταυτότητα κλπ.  Για τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου,  ώρα  18:30- 19:30.

 «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Ηλία Στεργιανό. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

 «Διαβάζοντας το Διαδίκτυο»: Μια περιήγηση στο διαδίκτυο και στον κόσμο των βιβλιοθηκών.
Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για Ε’ Στ’ τάξεις δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία». Με τις νηπιαγωγούς Μαρία Τσιάτσιου, Μαρία-Αγάπη Καμήλαλη και Ομηρία Καμήλαλη. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική εκτόνωση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, ενώ θα συμπαθήσουν και ελπίζουμε, να αγαπήσουν τα βιβλία, αν δεν είναι ήδη λάτρεις τους. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Οι μικροί ντετέκτιβ: αποστολή Βιβλιοθήκη». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Μαθαίνουμε να μυστικά των βιβλιοθηκών και ανακαλύπτουμε τη χαρά της συντροφιάς των βιβλίων μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι.  Για Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30.

Εισήγηση με θέμα: «Η τέχνη της μαθηματικής μοντελοποίησης στη ζωή και στην εκπαίδευση».  Με εισηγητή τον καθηγητή Μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Θωμά Βουγιουκλή. Μια συνδιοργάνωση της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την Ελληνική μαθηματική Εταιρία, παράρτημα Σερρών, Τον Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης Σερρών και τη Δ. Κ. Βιβλιοθήκη Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου,  ώρα 11:00-12:30.

«Στο ατελιέ των ελλήνων ζωγράφων: Νικηφόρος Λύτρας». Με τη Βαΐα Μπαδέκα, γνωρίζουμε τη ζωή και την τεχνική του έλληνα ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα, ζωγραφίζουμε τα δικά μας έργα και επιλέγουμε θέματα από τα έργα του για παιχνίδι. Για ηλικίες 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης, στο ισόγειο.

 • Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00-13:00.

 «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 - 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε σχολείο». Με τη νομικό  Βασιλική Κ. Παπαδοπούλου. Βιωματικές δραστηριότητες  για μαθητές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε θεματικές ενότητες όπως: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αξίες, Ταυτότητα κλπ.  Για τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου,  ώρα  18:30- 19:30.

 «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Ηλία Στεργιανό. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30-20:15.

«Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε χαρταετό!» Με τον κ. Κωντσιλίδη Κωνσταντίνο. Ελάτε να μάθετε τα μυστικά του γερού, παραδοσιακού, ταξιδιάρη χαρταετού. Στο τέλος της δράσης, 2 τυχεροί θα φύγουν με τον δικό τους χαρταετό, έτοιμο για την Καθαρά Δευτέρα! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα,12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30-20:00.

«Λέσχη ανάγνωσης δασκάλων». Με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Χρηστομάτη και Ζήνα Μπουγιάλα. Θα πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου που απευθύνεται σε δασκάλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είσοδος ελεύθερη. Στον 3ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00.

Προβολή της ταινίας: «Μπλε» του Κριστόφ Κισλόφσκι. Προβολή μιας από τις σημαντικότερες ταινίες της τριλογίας των Χρωμάτων του Πολωνού σκηνοθέτη. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

 «Διαβάζοντας το Διαδίκτυο»: Μια περιήγηση στο διαδίκτυο και στον κόσμο των βιβλιοθηκών.
Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για Ε’ Στ’ τάξεις δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία». Με τις νηπιαγωγούς Μαρία Τσιάτσιου, Μαρία-Αγάπη Καμήλαλη και Ομηρία Καμήλαλη. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική εκτόνωση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, ενώ θα συμπαθήσουν και ελπίζουμε, να αγαπήσουν τα βιβλία, αν δεν είναι ήδη λάτρεις τους. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Οι μικροί ντετέκτιβ: αποστολή Βιβλιοθήκη». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Μαθαίνουμε να μυστικά των βιβλιοθηκών και ανακαλύπτουμε τη χαρά της συντροφιάς των βιβλίων μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι.  Για Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ώρα 9:30-14:30.

«Διαγωνισμός γαλλικής ορθογραφίας». Από το Σύλλογο Φίλων Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Συμμετέχουν μαθητές σχολείων που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00-13:00.

 «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 - 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00-13:30.

«Μουσικές προβολές». Με τη νηπιαγωγό Ζαχαρούλα Τζίνη. Ελάτε να αγαπήσουμε τη μουσική μέσα από σκηνές βγαλμένες από την όπερα, τις ταινίες και τα μιούζικαλ. Για ηλικίες 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 3ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

 «Διαβάζοντας το Διαδίκτυο»: Μια περιήγηση στο διαδίκτυο και στον κόσμο των βιβλιοθηκών.
Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για Ε’ Στ’ τάξεις δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία». Με τις νηπιαγωγούς Μαρία Τσιάτσιου, Μαρία-Αγάπη Καμήλαλη και Ομηρία Καμήλαλη. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική εκτόνωση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, ενώ θα συμπαθήσουν και ελπίζουμε, να αγαπήσουν τα βιβλία, αν δεν είναι ήδη λάτρεις τους. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00.

Εισήγηση με θέμα: «Οξεία ιογενής Ηπατίτις Ε’, μια ύπουλη, διπλής όψεως Ηπατίτιδα». Με ομιλητή τον κ. Φραντζή Χατζηχρήστο, γαστρεντερολόγο. Μια συνδιοργάνωση της Δ. Κ. Βιβλιοθηκης Σερρών, του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης και του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π.Ε. Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς». Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Οι μικροί ντετέκτιβ: αποστολή Βιβλιοθήκη». Με την εκπαιδευτικό Μαρία Γάτσιου. Μαθαίνουμε να μυστικά των βιβλιοθηκών και ανακαλύπτουμε τη χαρά της συντροφιάς των βιβλίων μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι.  Για Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου,  ώρα 11:00-12:30.

«Στο ατελιέ των ελλήνων ζωγράφων: Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας». Με τη Βαΐα Μπαδέκα, γνωρίζουμε τη ζωή και την τεχνική του έλληνα ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ζωγραφίζουμε τα δικά μας έργα και επιλέγουμε θέματα από τα έργα του για παιχνίδι. Για ηλικίες 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης, στο ισόγειο.

 • Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου,  ώρα 11:00-12:30.

«Και γιατί να πάω σχολείο;» παρουσίαση του βιβλίου από τις εκδόσεις Διάπλους. Οι συγγραφείς Ζαφειρούλα Μυλωνά και Κατερίνα Σουσαμίδου θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού. Πρόκειται για ένα παραμύθι που θίγει με τρόπο μαγευτικό και αλληγορικό το ζήτημα της παρακολούθησης του σχολικού προγράμματος και της συμμετοχής στη σχολική ζωή. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

 • Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00-13:00.

 «Στο λόφο του παραμυθιού και των ιστοριών». Με την εκπαιδευτικό Βιργινία Ρόντση. Συναντιόμαστε στο λόφο του παραμυθιού και ταξιδεύουμε μαζί στην πανέμορφη και μακρινή Παραμυθοχώρα. Είσοδος Ελεύθερη. Για ηλικίες 4 - 7 ετών. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε σχολείο». Με τη νομικό  Βασιλική Κ. Παπαδοπούλου. Βιωματικές δραστηριότητες  για μαθητές Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε θεματικές ενότητες όπως: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Αξίες, Ταυτότητα κλπ.  Για τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 

 • Δευτέρα,  26  Φεβρουαρίου,  ώρα  18:30- 20:00.

«Παιδική λέσχη ανάγνωσης». Με την εκπαιδευτικό Ευδοκία Χρηστομάτη και τη νηπιαγωγό Πηνελόπη Καλαμπαλίκα. Θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση της λέσχης για ηλικίες 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου,  ώρα  18:30- 19:30.

 «Μαθήματα υπολογιστών για αρχάριους». Με τον καθηγητή πληροφορικής Ηλία Στεργιανό. Μαθαίνουμε τις βασικές λειτουργίες των Η/Υ και του διαδικτύου. Για ενήλικες. Στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου,  ώρα  10:00- 12:00.

 «Διαβάζοντας το Διαδίκτυο»: Μια περιήγηση στο διαδίκτυο και στον κόσμο των βιβλιοθηκών.
Με το Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό Παναγιώτη Μωυσίδη θα μάθουμε πώς να αποφεύγουμε τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την πληροφορία στον ψηφιακό αλλά και στον φυσικό κόσμο, δηλαδή τις Βιβλιοθήκες. Για Ε’ Στ’ τάξεις δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00-12:00.

«Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία». Με τις νηπιαγωγούς Μαρία Τσιάτσιου, Μαρία-Αγάπη Καμήλαλη και Ομηρία Καμήλαλη. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική εκτόνωση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, ενώ θα συμπαθήσουν και ελπίζουμε, να αγαπήσουν τα βιβλία, αν δεν είναι ήδη λάτρεις τους. Για νηπιαγωγεία και Α’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Μουσικές συναντήσεις 
Ιανουάριος - Απρίλιος, Θέατρο Αστέρια 

Πρόγραμμα ΔΗΠΕΘΕ 2017-2018

1.«Με αγάπη… Μάγια Μελάγια» του Γιώργου Βασιλειάδη
μια μουσικοθεατρική παράσταση ζωντανεύει το μύθο μιας ερμηνεύτριας που σφράγισε την ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού.
Ερμηνεύει και τραγουδάει συνοδεία πιάνου η Μίνα Χειμώνα
Παραστάσεις 13 & 14 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 21.15΄
στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Παραγωγή AlteraPars

2.«Έντεκα» της Μίρκας Στρατικοπούλου
Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς
Παραστάσεις :Σάββατο 21/10 στις 21.00 & Κυριακή 22 /10/ 2017 / στις 20.00
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

3.« Σίρλευ Βαλεντάιν» του Willy Russell
Με την Ελένη Καστάνη
Σε μετάφραση Αλέξανρου Ρήγα & Σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη
Παράσταση: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου  2017 Ώρα έναρξης : 21.15΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Παραγωγή: «COMEDIMEPE»

4. ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
«Σέρλοκ Χολμς: ο φύλακας των αρχαίων σπόρων»
Από το αριστούργημα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ
Κείμενο: Μιχάλης Κοβανίδης
Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Μουσική: Διογένης Δασκάλου
Πρεμιέρα: Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 . Ώρα έναρξης : 19.15΄
Επόμενες παραστάσεις για το κοινό: Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου  2017
Ώρα έναρξης : 19.15΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Οργανωμένες πρωινές μαθητικές παραστάσεις καθημερινά έως22 Δεκεμβρίου 2017.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της διεθνούς επιτροπής για την Unesco στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2018 Έτος Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς"

5. «Ο Κρητικός» (Ύμνος εις τον Έρωτα)
Βραβείο Unesco / Ζυρίχη – Μόναχο – Παρίσι- Λονδίνο- Βερολίνο
(Υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Εξωτερικών)
Παράσταση: 19 Νοεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 21.15΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Παραγωγή:  MikroTheatroLarisas

6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
«Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη
Με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Παράσταση: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Συνδιοργάνωση:  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών –ΕΓΕ- Σπίτι της Γυναίκας
Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών/  Ώρα έναρξης : 21.15΄

Επίσημη Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 .
Επόμενες παραστάσεις : 3, 4, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2018
Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»/ Ώρα έναρξης : 21.15΄
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

7.  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
«Η ΓΙΑΓΙΑ» του Ντίνου Σπυρόπουλου
Σκηνοθεσία : Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Πρεμιέρα: Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017/  Ώρα έναρξης : 21.15΄
Επόμενες Παραστάσεις:  2, 3, 8,9 & 10 Δεκεμβρίου 2017
Στην Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

8. Συναυλία Ρεμπέτικου τραγουδιού
Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης : 20.00΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών
με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

9. ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ  ΜΕ «COMEDIMEPE»
«Μια ξεχωριστή μέρα» του Έττορε Σκόλα
Κείμενο - Θεατρική απόδοση : Αλέξανδρος Ρήγας
Πρωταγωνιστούν : Δήμητρα Ματσούκα - Σταύρος Ζαλμάς
Πρεμιέρα: Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018  /  Ώρα έναρξης : 21.15΄
Επόμενες παραστάσεις :  12,13,14,18,19,20& 21 Ιανουαρίου 2018
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

10. Μπαλέτο «Συλφίδα» σε δύο πράξεις
από την Ομάδα Κλασικού Χορού Βορείου Ελλάδος
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.00΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Παραγωγή: GreekNorthenBallet

11. Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018/ Ώρα έναρξης : 20.00΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών
με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

12. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ 
«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο… έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του…»
Μία κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο.
Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 . /  Ώρα έναρξης : 21.15΄
Επόμενες Παραστάσεις: 3,4,9,10,11,16,17,18,23 & 24 Μαρτίου 2018
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

13. Συναυλία με τους Νίκο Σταυλά (πιάνο) και Σοφία Μπαλτατζή (βιολί)
Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.00΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Διοργάνωση : Σύλλογος Φιλών Γραμμάτων και Τεχνών
με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

14. «Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» κωμωδία του Δημήτρη Βυζάντιου
Παραστάσεις: Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.15΄
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Unesco
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΟΥΕΟΡΑ»

15. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» Η μητέρα του Μεγαλέξανδρου
Παράσταση : Κυριακή 15 Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης : 21.15΄
Υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής για την Unesco
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΟΥΕΟΡΑ»

16. ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  στην Κεντρική Σκηνή και στο Φουαγιέ των «Αστεριών» κατά την διάρκεια της Χειμερινής Περιόδου 2017 – 2018 από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Μουσικής Σκηνής.

17. Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Παρασκευή 27 Απριλίου 2018
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
του Δήμου Σερρών

18. 14Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Παραστάσεις φοιτητικών ομάδων από Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 27 Μαΐου 2018
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

19. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
Α΄Τμήμα Ερασιτεχνικής - Παραστάσεις:2 & 3 Ιουνίου 2018
Β΄ Τμήμα Ερασιτεχνικής - Παραστάσεις: 9 & 10 Ιουνίου 2018
Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» / Ώρα έναρξης : 21.15΄

Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Α

Από Οκτώβριο του 2017 έως Μάιο του 2018 θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα μετακλητές παραστάσεις και συναυλίες.

Στούντιο Εφήβων
Έναρξη λειτουργίας τμημάτων Οκτώβριος του  2017 .
Παραστάσεις : αρχές Μαΐου 2018

«Θεατρική Άνοιξη Εφήβων»
Σχολικοί θίασοι συμμετέχουν σε δράσεις του Δικτύου των
«ΔΗΠΕΘΕ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» σε συνεργασίαμε το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
Οι Παραστάσεις θα δοθούν αρχές  Μαΐου 2018

Απρίλιος – Μάιος 2018
Εβδομάδα Α΄Βάθμιας Εκπ/σης Σερρών 
Μαθητόκοσμος τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου 2018
Εβδομάδα Β΄Βάθμιας Εκπ/σης Σερρών Απρίλιος – Μάιος  2018

Ιούνιος 2018
Σχολές Χορού, Ερασιτεχνικά Σχήματα

download

Χορηγός επικοινωνίας: www.serresvres.gr

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016-2017

Θεατρική παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα"

Συνέντευξη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Γιώργο Γαλίτη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΡΟΝΙΟ

Από Πέμπτη 4/5/17 έως Τετάρτη 10/5/17 προβάλλεται η ταινία:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 2 

 

 

SerresVres2009-16 E-mail: serresvres@hotmail.gr