serresvres

 

 

 

 

Θεατρική παράσταση «ΜΕ ΑΓΑΠΗ… ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ» του Γιώργου Βασιλειάδη
13 & 14 Οκτωβρίου, Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», 21.00΄
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ - ALTERA PARS

Μια μουσικοθεατρική παράσταση ζωντανεύει το μύθο μιας ερμηνεύτριας που σφράγισε την ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού.
Ερμηνεύει και τραγουδάει συνοδεία πιάνου η Μίνα Χειμώνα
Παραγωγή AlteraPars
Ο Τώνης Μαρούδας τη βάφτισε «Αυτοκράτειρα της Νύχτας». Τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα και κέντρα της Αθήνας. Όλοι σχεδόν οι άντρες ήταν ερωτευμένοι μαζί της. Οι θαυμαστές της ήταν από όλες τις τάξεις, από μεροκαματιάρηδες μέχρι βιομηχάνους και εφοπλιστές. Η Μάγια Μελάγια υπήρξε μία πραγματική σταρ και το απόλυτο sexsymbol στο ελληνικό μουσικό στερέωμα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Το περιβόητο περιστατικό με την Κατίνα Παξινού στην Επίδαυρο είναι χαρακτηριστικό της εκρηκτικής δημοφιλίας της.
Μέσα δεκαετίας ’50 και η Παξινού έπαιζε την Εκάβη στην Επίδαυρο. Στο θέατρο το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα. Εξαιτίας αυτού του χαμού άργησε η Παξινού να φτάσει. Πήγε λοιπόν να περάσει για τα καμαρίνια και ο αστυφύλακας δεν την γνώρισε και δεν την άφηνε να περάσει.
-Απαγορεύεται, της λέει.
-Μα είμαι η Παξινού!, του λέει νευριασμένη.
-Κυρά μου, και η Μάγια Μελάγια να είσαι δεν περνάς! 
Το «Με αγάπη… Μάγια Μελάγια» του Γιώργου Βασιλειάδη μας ταξιδεύει στην πολυτάραχη ζωή της θρυλικής αυτής τραγουδίστριας. Από τα φτωχικά παιδικά της χρόνια και το ντεμπούτο της στην Όαση μέχρι την καταξίωση, τις λαμπερές πρεμιέρες, τις μεγάλες πίστες, τα αμέτρητα σουξέ της, τους μεγάλους της έρωτες, τα χρόνια στην Αμερική, τις περιπέτειες της υγείας της και το άδοξο φινάλε της. Μια ζωή στο κόκκινο.
«Στη ζωή μου τα γεύτηκα όλα στον απόλυτο βαθμό. Την επιτυχία, τον έρωτα, τη δόξα, τα πλούτη… Το τραγούδι; Η ζωή μου όλη. Του έκανα απιστίες, αλλά με συγχώρησε».
Η Μίνα Χειμώνα ερμηνεύει τη Μάγια Μελάγια σε αυτόν τον χειμαρρώδη μονόλογο πλημμυρισμένο από τα τραγούδια της. Μεγάλες επιτυχίες με την υπογραφή του Μουζάκη, του Μωράκη, του Χιώτη, του Σουγιούλ… Ως άλλη Μάγια η Μίνα Χειμώνα αλωνίζει τη σκηνή, τραγουδά, θυμάται, σκάει στα γέλια, βουρκώνει, λυγίζει, ξαναστέκεται στα πόδια της…
Μία μουσικοθεατρική παράσταση πλήρης συναισθημάτων που ζωντανεύει τον μύθο μίας γυναίκας, που το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μεταπολεμικού τραγουδιού.

Η Μίνα Χειμώνα μιλάει στο www.serresvres.gr για την παράσταση «ΜΕ ΑΓΑΠΗ… ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ» («ΜΕ ΑΓΑΠΗ… ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ» του Γιώργου Βασιλειάδη \ Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Οκτωβρίου, Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», 21.00)

Πείτε μου λίγα λόγια για την παράσταση.

Πρόκειται για μια παράσταση συγκινητική, ευχάριστη και διασκεδαστική, που συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική. Εγώ υποδύομαι την Μάγια Μελάγια και υπάρχει ζωντανή μουσική, από την Βάσια Φλώρου που παίζει πιάνο. Πρόκειται για έναν αυτοβιογραφικό μονόλογο της Μάγιας, για τα παιδικά της χρόνια, για το πώς ξεκίνησε την καριέρα της, για το ποιος της έδωσε το καλλιτεχνικό αυτό ψευδώνυμο, για τα σουξέ της, τις ταινίες της, τις παραστάσεις στο θέατρο, το πώς καταξιώθηκε στην Ελλάδα, πώς πήγε στην Αμερική και πώς ήταν τα πράγματα όταν γύρισε πίσω… Και για το φινάλε της, το οποίο το περιγράφει κάπως …ειρωνικά, σαν το βλέπει από ψηλά και να σχολιάζει τον ίδιο της τον εαυτό. Όλα αυτά σε ένα χειμαρρώδη μονόλογο που περιγράφει τη ζωή της που, όπως λέει και η ίδια, την έζησε στον υπερθετικό βαθμό. 

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη σκηνή την αύρα της Μάγιας Μελάγια και να αναπαραστήσουμε το πνεύμα εκείνης της εποχής, μιας εποχής που δε θα ξαναγυρίσει ποτέ, γι' αυτό την αναπολούμε. Τα τραγούδια της παράστασης μάς πηγαίνουν πίσω στο χρόνο και όλα μας θυμίζουν κάτι, είναι ακούσματα που έχουμε όλοι μας. Σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική που είναι ζωντανή. Εγώ και ερμηνεύω και τραγουδάω, τόσο από τη σκηνή όσο και ανάμεσα στον κόσμο. Γι' αυτό και είπα πως πρόκειται για μια συγκινητική θεατρική εμπειρία…

Πρόκειται λοιπόν για μια προσωπικότητα που αξίζει να ακουστεί η ιστορία της.

Ναι, ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα του μεταπολεμικού τραγουδιού, του '50 και του '60, πολυτάλαντη και λαμπερή. Από την πορεία της παράστασης μέχρι στιγμής βλέπω και τους μεγαλύτερους ηλικιακά που αναπολούν εκείνη την εποχή και τους νεώτερους που δείχνουν ενδιαφέρον για το πρόσωπο της.

Πώς αποφασίσατε να ανεβάσετε αυτήν την παράσταση;

Με τον συνεργάτη μου, τον Πέτρο Νάκο, συζητούσαμε ότι θα θέλαμε να κάνουμε μια παράσταση για μια περσόνα του τραγουδιού και κάποια στιγμή έτυχε να βρεθούμε σε μια κοινή παρέα με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Όταν του είπα τι σκέφτομαι, μου λέει "ποια έχεις κατά νου;", του λέω "κάποια σαν τη Μάγια Μελάγια" και μου απαντάει "δεν το πιστεύω! Ήταν προσωπική μου φίλη!". Την επομένη άρχισε να γράφει το κείμενο…

Παρατηρείται, θα έλεγα, ένα ενδιαφέρον από τις θεατρικές παραγωγές για τέτοιου είδους προσωπικότητες.

Ενδεχομένως ναι. Κάποιοι άνθρωποι δε γνωρίζουν τις προσωπικότητες αυτές. Όμως πίσω από ένα τραγούδι, πίσω από μια φωνή, υπήρξε ένας άνθρωπος με τα συναισθήματα του, τις εμπειρίες του, τις καλές και τις κακές του στιγμές… Οι καλλιτέχνες που πέρασαν από το στερέωμα έχουν δώσει τη ζωή του για το τραγούδι, γι' αυτό και οφείλουμε να τους γνωρίζουμε, αυτοί είναι η κληρονομιά μας. Στα βήματα αυτών των ανθρώπων πάτησαν οι  επόμενοι. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα παζλ, και δεν αναφέρομαι μόνο στη μουσική και στο θέατρο αλλά σε όλες τις τέχνες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες.

Είναι η τρίτη φορά που έρχεστε στις Σέρρες, μετά τις παραστάσεις "Αόρατη αλυσίδα" και "Ο Εβραίος". Τι αναμνήσεις έχετε από την πόλη μας;

Έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο. Ο περισσότερος κόσμος εκτός Αθηνών με γνωρίζει κυρίως από τις τηλεοπτικές μου δουλειές, οπότε υπάρχει το ενδιαφέρον να με δουν από κοντά και αυτό μου αρέσει πολύ, το αισθάνομαι. Βλέπω γενικά πως ο κόσμος θέλει να νιώθει τους ηθοποιούς δίπλα του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Βασιλειάδης
Δραματουργική επεξεργασία –Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Κινησιολογία: ΕλβίραΜπαρτζώκα
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Φωτογραφίες: Κώστας Δελχάς
Ερμηνεύεικαι τραγουδάει συνοδεία πιάνου, η Μίνα Χειμώνα

Προπώληση εισιτηρίων από Τρίτη 10 Οκτωβρίου2017
στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»
Ώρες λειτουργίας ταμείου:
11.00΄π.μ. με 1.00΄μ.μ.&6.00΄μ.μ. με 9.00΄μ.μ.
Γενική Είσοδος 10,00€
Τηλ.κρατήσεων: 2321054755 (ώρες λειτουργίας ταμείου)
Πληροφορίες : 2321054585 (ώρες γραφείου)

Χορηγός επικοινωνίας: www.serresvres.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016-2017

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΕΡΙΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2016-2017

Θεατρική παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα"

Συνέντευξη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Γιώργο Γαλίτη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΡΟΝΙΟ

Από Πέμπτη 4/5/17 έως Τετάρτη 10/5/17 προβάλλεται η ταινία:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 2 

 

 

SerresVres2009-16 E-mail: serresvres@hotmail.gr