Θεατρική παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα" Συνέντευξη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Γιώργο Γαλίτη

Get Adobe Flash player

 

 

Θεατρική παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα"
Συνέντευξη με τον ηθοποιό - συγγραφέα Γιώργο Γαλίτη

Ο Γιώργος Γαλίτης, ερμηνευτής και συγγραφέας της παράστασης "Τα ραδίκια ανάποδα", μιλά στο serresvres.gr λίγο πριν την εμφάνιση του στη σκηνή των "Αστεριών" στις 4 & 5 Οκτωβρίου.

Κύριε Γαλίτη, τι να περιμένουμε να δούμε στα "Αστέρια" στις 4 και 5 Οκτωβρίου;
"Τα ραδίκια ανάποδα" είναι ένα έργο αποτελούμενο από δεκατρείς μονολόγους, δεκατρείς κωμικούς επικήδειους. Εγώ ερμηνεύω δεκατρείς ρόλους, ανθρώπους καθημερινούς, οι οποίοι αποχαιρετούν κάποιον φίλο την ημέρα της κηδείας. Η παράσταση δεν έχει να κάνει τόσο με το θάνατο, κυρίως θέλει να σατιρίσει τη ζωή και να φέρει στο επίκεντρο καθημερινούς ανθρώπους, λίγο λοξούς, λίγο περίεργους και πολύ αστείους!
Η παράσταση παίζεται εδώ και 5 περίπου χρόνια στην Αθήνα και όχι μόνο. Τι εισπράττετε από το κοινό όλα αυτά τα χρόνια;
Είναι μια πολύ αγαπημένη παράσταση και για μένα και για το κοινό -πολλοί έρχονται να το δούνε ξανά και ξανά. Έχει παιχτεί και σε μικρά θέατρα και σε μπαρ και σε τεράστια θέατρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και πάντα λειτουργεί το ίδιο, έχει τη δυναμική της. Ο κόσμος ευχαριστιέται και έχει απήχηση σε όλες τις ηλικίες, και σε μικρούς και σε μεγάλους.
Στη συγκεκριμένη παράσταση εκτός από ερμηνευτής, είστε και ο συγγραφέας! Τα κείμενα είναι δικά σας. Τι θέλετε να δώσετε μέσα από αυτά;
Πρόκειται για σατιρικά κείμενα, στα οποία χρησιμοποιώ όλα τα είδη της κωμωδίας. Βωμολοχίες δεν υπάρχουν -είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου και εφαρμόζω γενικά στα κείμενα μου. Ο στόχος είναι η σάτιρα να έχει ουσία, θέση και να είναι όσο σκληρή χρειάζεται. Η κωμωδία πρέπει να έχει στόχο και άποψη για τα πράγματα -μέσα από το γέλιο λέγονται πολλά και περνάνε μηνύματα! Σατιρίζονται καταστάσεις, όχι τόσο πρόσωπα -αν και τα πρόσωπα αναγνωρίζονται! Όταν δε στοχεύεις αποκλειστικά σε πρόσωπα, ο καθένας βρίσκει στοιχεία του εαυτού του και αυτό είναι και αστείο και ενδιαφέρον... Πέρα από αυτά, το σημαντικότερο για μένα είναι να φεύγουν οι άνθρωποι από το θέατρο με χαμόγελο και γεμάτη ψυχή.
Θα δούμε σύντομα κάποιο άλλο κείμενο σας επί σκηνής;
Ναι, από τις 9 Νοεμβρίου ανεβαίνει η παράσταση "Ξυπνάς μέσα μου το show", η οποία είναι σπονδυλωτή με πολλά κωμικά σκετς, όπου θα παίξουμε με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τη Σοφία Βογιατζάκη και την Παρθένα Χοροζίδου και άλλους, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βασιλικής Ανδρίτσου. Παράλληλα, θα είμαι και στο θέατρο "Ήβη" με το έργο "Η σιωπή των ανδρών", για δεύτερη χρονιά, με τον Κώστα Σπυρόπουλο, που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, και τον Θανάση Ευθυμιάδη.
Εσείς, ως θεατρικός συγγραφέας, θεωρείτε πως υπάρχει αρκετή παραγωγή κειμένων στη χώρα μας; Γράφονται καινούργια και αξιόλογα έργα;
Γράφονται κείμενα, δοκιμάζονται συνεχώς, και σε πειραματικές και σε πιο μεγάλες παραγωγές. Η κρίση βέβαια μας έχει μουδιάσει γενικά… Πάντως γίνονται πολλές παραστάσεις. Η Ελλάδα γενικά και η Αθήνα ειδικότερα έχουν πάρα πολλά θέατρα. Γίνονται πεντακόσιες με εφτακόσιες παραστάσεις το χρόνο. Λίγες βέβαια επιβιώνουν, αλλά το θέμα είναι ότι γίνονται, ότι υπάρχει δουλειά και χαρά και δημιουργία. Από εκεί και πέρα το τι θα συμβεί στο ταμείο, είναι άλλη υπόθεση!
Πώς ήταν συνεργασία με τον σκηνοθέτη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη;
Το διάστημα των προβών ήταν πολύ δημιουργικό. Ήταν μια απίθανη συνεργασία. Ο Βλαδίμηρος είναι γνωστός εξάλλου για την προσφορά του στο θέατρο. Ήταν μεγάλη έμπνευση και μεγάλη χαρά, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο διαβασμένο και πολύ ταλαντούχο.

* Η παράσταση "ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ" του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, θα ανεβεί στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου "Αστέρια" την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 21.15.

* ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΑΣΤΕΡΙΑ"
ΩΡΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 11.00΄- 13.00΄&18.00΄- 21.00΄
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2321054755 (ώρες ταμείου)
Πληροφορίες: 2321054585 (ώρες γραφείου)
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Προπώληση
12€ Γενική είσοδος τις μέρες των παραστάσεων

Το serresvres.gr εξασφάλισε προσκλήσεις για την παράσταση. Μείνετε συντονισμένοι για να πάρετε μέρος στην κλήρωση!

Χορηγός επικοινωνίας: www.serresvres.gr

 

 
SerresVres2009-10 E-mail: serresvres@hotmail.gr & info@serresvres.gr